Ovo je portalić paraglajding kluba Airdrenaline.

Dobrodošli!

Otklonjen problem sa RASP serverom, dodata prognoza za sutra

on Monday 07 May 2012 - 16:51:06 | by nvulin
Problem sa diskom koji je povremeno blokirao rad servera koji je radio prognozu, otklonjen je. Stvar bi ponovo trebala da radi normalno.

Takodje, osim dosad dostupne jutarnje prognoze razvoja tekuceg dana, dodata je i prognoza za sljedeci dan (kliknite na "sutra" pod "dan").

U planu je i skoro pustanje prognoze za 2 dana unaprijed ("prekosutra") - dalje od ovoga prognoza sa ovako preciznom rezolucijom ionako nema mnogo smisla.


RASP prognoza dostupna na sajtu

on Tuesday 17 January 2012 - 12:36:23 | by nvulin
Regional Atmospheric Soaring Prediction (RASP) meteo prognoza se globalno pokazala kao najbolji trenutno dostupni alat za predviđanje lokalnih uslova za paraglajding, zmajarenje i jedriličarstvo. Lokalno instalirani RASP model se već godinu dana vrti testno i postignuta stabilnost djeluje OK. Tehnički problemi su uglavnom riješeni, a poređenje rezultata prognoze sa stvarnim stanjem na terenu zasad obećava - ako ništa drugo, smjer vjetra na startovima se samo jednom nije poklapao.

Od danas će rezultati prognoze biti dostupni na sajtu na tabu "Meteo" - prognoza za narednih 12 sati bude gotova negdje oko 5 sati ujutro, i na sajtu bi trebalo da se pojavi do 6h svakog dana.

Prognozu vjetra na 10m iznad tla naći ćete pod Sfc. Wind - smjer vjetra označen je strelicama, boje označavaju jačinu u m/s. Za ostale parametre će uskoro biti spremno pisano uputstvo, a organizovaćemo i kratku obuku do proljeća.


Poziv za prijedloge novog grafičkog rješenja sajta

on Thursday 05 January 2012 - 13:59:49 | by nvulin
Grafički dizajn sajta, nepromijenjen od prije nekih pet godina kada je sajt postavljen je očito "pomalo retro". O neprilagođenosti novim trendovima kao što su široka dostupnost wide screen monitora nekad nezamislive rezolucije s jedne strane i sveprisutnost mobilnih uređaja sa svojim specifičnostima s druge da i ne govorimo.

Pozivamo sve članove kluba kvalifikovane u ovoj oblasti da iznesu svoje prijedloge za nova grafička rješenja (posebno dijela sajta dostupnog nečlanovima i široj javnosti) na uvid u klupskom forumu!

Takođe, svim članovima je omogućeno da izaberu alternativni izgled sajta (meni "select theme" iznad logina - ne zaboravite kliknuti na "set theme" kad izaberete) sa liste desetak predloženih. Ovo će omogućiti lako testiranje i poređenje novih grafičkih rješenja jednom kad ih dobijemo. Možda je neka od već gotovih tema uz eventualne modifikacije dobra osnova za novi izgled sajta?

Probajte i pokrenite diskusiju na forumu.


Ponovo otvorena registracija za nove članove kluba

on Thursday 05 January 2012 - 13:28:54 | by nvulin
U okviru vraćanja pune funkcionalnosti sajta poslije napada ponovo je omogućena registracija novih korisnika, ali iz sigurnosnih razloga novi nalozi neće biti aktivirani automatski nego tek poslije manuelnog odobrenja od strane administratora.

Nove članove kluba pozivamo da se registruju. Obavezno popunite pravo ime i prezime u za to predviđena polja, kao i ispravan E-mail na koji vas možemo kontaktirati! Poslije ovoga pošaljite E-mail na nvulin at airdrenaline.rs.ba sa istim podacima, korisničkim imenom koje ste registrovali i opisom tipa "novi član kluba, polaznik škole tad i tad" kako bi izbjegli gomilanje nepoznatih accounta registrovanih na sajt.

Verifikacija liste registrovanih korisnika!!!

on Thursday 05 January 2012 - 13:15:49 | by nvulin
Poslije dugog perioda neaktivnosti i dva (ozbiljna) hakerska napada sajt je ponovo aktivan. Zbog velikog broja neaktivnih a registrovanih korisnika od kojih su neki očito bili automatski registrovani spamerski botovi, moramo verifikovati listu svih naloga.

Svim registrovanim korisnicima je poslan E-mail sa uputstvom kako da verifikuju svoje podatke ali smo dosad dobili samo par odgovora (BTW - uglavnom iz dijaspore... Eto kako tuđina utiče na ažurnost...)

Ako niste dobili svoje uputstvo, vjerovatno ste registrovali pogrešan ili E-mail koji više ne koristite. Javite se na nvulin at airdrenaline.rs.ba da vam ga pošaljemo, a ako jeste, molim da odgovorite!

Sve najbolje u 2012!!!

on Sunday 01 January 2012 - 12:04:18 | by nvulin
Svim članovima i prijateljima kluba Airdrenaline želi sve najbolje u novoj 2012!